jouw link hier?
Deze bundel bevat lessenseries die geschikt zijn om kinderen aan het onderzoeken of ontwerpen te krijgen en leerkrachten te laten kennismaken met de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren.
Met deze prachtige map met lesvoorbeelden kun je meteen aan de slag met W&T in jouw klas!
Technieklessen voor groep 1 t/m 8.
Technieklessen gerangschikt op groep!
De proefjes, werkbladen en doe-lessen zijn verdeeld in twee categorieen, bijzondere proefjes met gewoon materiaal en technieklessen waar je warm van wordt!
Doebladen, hoe laat je iets bewegen?, ballonvliegtuig, raket, boot, zweven op lucht, hoe maak je iets stevig?, Hoe meet je het weer? Hoe kan je energie opwekken? En heel veel meer!
The best thing a child can do with a toy is break it !
Hier staan opdrachten die kunnen worden aangeboden in leerjaar 3 t/m 8, elk leerjaar kent een opbouw in technieken zodat de leerlingen op de basisschool met verschillende materialen en gereedschappen kennis maken!
Alhoewel ik tegenwoordig van beroep chemisch-technoloog ben is er iets dat ik nooit kan vergeten. De reden waarom ik de richting van de chemie ben uitgegaan. De opwinding die ik voelde bij het doen van proefjes doen met mijn eerste scheikundedoos en dat is precies hetgeen ik op deze site probeer te creeren. Daarom worden alleen experimenten die ik zelf heb uitgevoerd op deze site beschreven!
Proefjes doen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Bij een proefjesles hoort daarom ook een aantal lesdoelen, dat je kan helpen bij de voorbereiding van een les. Kinderen maken kennis met onderwerpen uit de natuurkunde, scheikunde en biologie!
De Stichting Ontdekplek stelt zich ten doel om belangstelling voor techniek te wekken bij kinderen tussen de 4 en 12 jaar!
De Encyclopedoe is er om makkelijk leuke proefjes voor kinderen te vinden. De Encyclopedoe heeft nu 27207 links naar proefjes en andere activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek onderverdeeld in 579 onderwerpen!
Nemo heeft educatief materiaal dat u naar eigen wens kunt integreren in uw lesprogrammas. Het meeste materiaal is hier gratis te downloaden. Klik op groep 7-8 als u op zoek bent naar educatief materiaal voor de bovenbouw. Klik op op school & bij Nemo als u materiaal zoekt dat aansluit bij een tentoonstelling!
Heeeel veel proefjes met chemie!
26 originele techniekopdrachten!
Wetenschap & Technologie gaat over onderzoeken, ontwerpen en problemen oplossen. Over vragen, redeneren en fascinatie. Kortom: over de talentontwikkeling van kinderen. U als leerkracht speelt hierin een cruciale rol. Want juist de leerkracht merkt de talenten van de leerling op en daagt de leerling uit om deze talenten verder te ontwikkelen. Ter inspiratie hebben wij interessante lessenseries voor u verzameld waarin onderzoekend en ontdekkend leren centraal staan. Geïnspireerd en wel kunt u zo uw enthousiasme voor Wetenschap & Technologie op uw leerlingen overbrengen en ze helpen de wereld te ontdekken.
Iedere schoolperiode tussen de vakanties hebben we een ander thema op natuurwetenschapentechniek.nl, bijvoorbeeld winter, klimaatverandering of micro-organismen. Er komt iedere week een lesidee met het thema van de maand op de website. Daarnaast komt er ook wekelijks een algemeen natuur en techniek lesidee online! Zo proberen we basisschoolleerkrachten inspiratie te geven voor hun natuur- en technieklessen.
Leerlingen kunnen de meest uiteenlopende vragen stellen op gebied van wetenschap en technologie (w&t). Soms weet je als leerkracht ook het antwoord even niet. Geen probleem, want er is niets leuker dan samen met je leerlingen onderzoek doen!
Techniek en wetenschapactiviteiten van SpelActief!
De techniek van treinen.
Op deze pagina zijn mijn technieklessen te vinden. Sommige zijn door mij bedacht en zullen hier te downloaden zijn, andere heb ik bedacht naar aanleiding van een bestaande les. De een kan en wil deze lessen wellicht in deze opzet gebruiken in zijn/haar klas, de ander brengt het misschien op een idee en geeft er vervolgens z'n eigen draai aan.