jouw link hier?
Een negatieve groep zorgt voor ordeproblemen. Pesten, slechte prestaties van leerlingen, veel ruzies, slechte samenwerking tussen kinderen: het zijn allemaal consequenties van een negatieve groep. Wat kun je daaraan doen in de dagelijkse schoolpraktijk? Hoe krijg je als leerkracht grip op je groep? Deze site biedt aanvullende materialen bij de boeken grip op de groep en bouwen aan je groep.
Op deze pagina vind je diverse tools, lesmaterialen en campagnematerialen. Deze helpen je om het gesprek te hebben over huiselijk geweld en kindermishandeling. Of om kennis en bewustzijn te verhogen bij specifieke doelgroepen. Denk aan een toolkit Praten helpt voor basisonderwijs, lesmateriaal met het figuurtje Blue voor groep 3 t/m 5.
Sinds een aantal jaren werk ik in mijn klas met praatmaatjes. In de periode dat je naast je praatmaatje zit, werk je met name samen met dit maatje. Ik heb besloten om de periode van 1 week te verlengen met 2 weken. Dit betekent circa 20 maatjes per jaar. Aan het einde van deze twee weken vullen de kinderen een briefje in met tips en tops.
Lessen voor onder, midden en bovenbouw...thema's zijn ik en jij, mijn gevoelens, mijn lijf, mijn wereld.
Rouwverwerking, In dit deel van de website heb ik een aantal lesideeen opgenomen, onderverdeeld in de eerste week en de tijd daarna met een onderverdeling in onder- en midden- bovenbouw (niet/wel kunnen schrijven). De lessuggesties zijn over het algemeen slechts een korte aanzet met ruimte voor verdere persoonlijke invulling, eventueel afgestemd op de specifieke situatie.
Sociale vorming, lessen gerangschikt per groep...gevoel gezicht, langs de lijn, nee leren zeggen, teamwork, hoe zie jij jezelf, theeglas en meer!
Hier vindt u informatie over "Goed Gedaan", een preventieve methode die u en ons de mogelijkheid biedt op een positieve en concrete manier aandacht te schenken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, wat bijdraagt aan een prettig schoolklimaat en de kinderen een goede basis meegeeft voor later. Voor elke groep is er een Ouderbrief per les.
Lessen over verliefdheid, relaties, seksualiteit en weerbaarheid!
In deze bundel vindt u verschillende activiteiten om tijdens de gouden weken, de eerste weken van het schooljaar, in te zetten op groepsvorming en kennismaking.