jouw link hier?
Uitgebreide bundel met als thema uitvindingen.
Canon van Nederland, 34 vensterlessen, met bij elke les een passend werkblad gericht op groep 5/6.
De kinderen worden getoetst over de begrippen van het hoofdstuk over het verzet in de Tweede Wereldoorlog, doordat de kinderen zich verdiepen in deze opdracht, onthouden ze de begrippen beter. Ze schrijven een eigen krantenartikel!
Deze pagina bevat lesmateriaal voor de geschiedenisles op de basisschool. De opdrachten zijn geordend naar de historische redeneervaardigheid die centraal staat. Deze historische redeneervaardigheden zijn: redeneren over overeenkomsten & verschillen, redeneren over oorzaken & gevolgen, redeneren over continuïteit & verandering en redeneren over multiperspectiviteit & standplaatsgebondenheid.
Ik neem je mee de tijd van de oude Egyptenaren in. En ondertussen ga jij lekker aan het werk en maak je allerlei opdrachten die met de Egyptenaren te maken hebben: taal, rekenen, lezen, tekenen, knutselen enzovoort.
Geschiedenis, bij alle 50 vensters van de canon van Nederland een passend werkboekje en online opdrachten.
Egyptenaren, De kinderen maken kennis met het fenomeen hierogliefen.
Moderne tijd, nog niet zo heel lang geleden maar al wel vroeger!
Prehistorie, de tijd van trechterbekers, hunebedden...leuke lessen!
Romeinen, lessen over die bijzondere Romeinen!
Vikingen, de meest bekende is natuurlijk Wiki!
Gouden eeuw, de tijd van rijke koopmannen en de V.O.C.!
Middeleeuwen, lessen over ridders, kastelen en jonkvrouwen!
In deze werkvorm gaan leerlingen in het basisonderwijs aan de hand van een zelf te vouwen werkboekje aan de slag met kijk- en denkvragen die aansluiten op het Anne Frank videodagboek en de extra educatieve afleveringen.
Geschiedenis, lessen bij de canon van Nederland!
In het dagelijks leven worden kinderen (maar ook volwassenen) continu geconfronteerd met tijd. Hoe laat is het? Hoe oud ben jij? Hoe oud is dat? Maar wat is dat nu eigenlijk, oud? Omdat tijd zo’n belangrijke rol speelt in het haastige leven van nu, is het belangrijk dat kinderen zich hierin kunnen vinden. In deze lessenserie komen de kinderen erachter wat het begrip ‘oud’ precies betekent. In de laatste twee lessen wordt de link naar archeologie gelegd. Deze lessenserie is ontwikkeld door studenten van de universitaire pabo Amsterdam.
Door korte videoreportages, interactieve dilemma’s en een vraag- en antwoordspel krijgen leerlingen inzicht in het verhaal van Michal Salewicz, gezien door de ogen van zijn kleinzoon. Lessen voor groep 5&6, en voor groep 7&8.
Reizen in de tijd verbindt basisschool en museum door elf thema's die passen bij elk type basisonderwijs. Voor scholen wordt het hierdoor eenvoudiger om eigen lesstof te verbinden aan museumbezoek.